Hyvinvoinnin palikat

Basi Pilates

Basi Pilates tulee sanoista Body Arts and Science International. Basi Pilates on yli 30-vuotta vanha kansainvälinen pilateksen koulukunta, jossa yhdistyvät traditionaalinen Joseph Pilateksen pilatesperinteitä vaaliva sekä modernia tiedettä ja taidetta kunnioittava tekeminen. Basi Pilateksen perustaja (1989) on Rael Isacowitz.

Basi Pilates pyrkii ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perusperiaatteiden avulla. Ne ohjaavat sekä ohjaajia että ohjattavia mielen ja kehon tasapainoiseen yhdistämiseen tunneilla. Perusperiaatteista yksi ehkä tärkeimmistä on tietoisuus siitä mitä tunneilla tehdään ja miksi. Tunneilla pyritään hengityksen avulla tasapainoiseen, keskittyneeseen ja flowmaiseen suoritukseen. Tähän kuuluu myös suorituksen tarkkuus, harmonia ja kontrolli, joiden kautta yksilö pystyy omaa suorituskykyään kehittämään. Pilates on siis kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa mm. kehon keskivartaloa, erityisesti ryhtiä ylläpitäviä ja syviä lihaksia, jotka vahvistavat tuki- ja liikuntaelimistöä. Pilatesharjoittelu kokonaisuudessaan kehittää kehonhallintaa, liikkuvuutta, voimaa ja tietoisuutta omasta kehosta.

Basi Pilatesta ohjaa blockisysteemi, jonka avulla ohjaaja suunnittelee ja ohjaa tunnit, niin matto- kuin laitetunnitkin. Blockisysteemin avulla tunneista tulee monipuolisia ja koko kehon harjoituksia. Tunneilla voidaan käyttää erilaisia pienvälineitä, esimerkiksi pilates-/painopalloa, kuminauhaa tai pilatesrengasta.

Tunnit sopivat pääosin kaikille mutta sinun kannattaa tulla kokeilemaan, jotta tiedät, onko tämä juuri sinulle sopiva laji.

Tällä hetkellä ohjaan ainoastaan mattotunteja, joille voit tulla, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta pilateksesta. Lähdemme yhdessä harjoittelemaan, miten keho toimii ja miten hengitys johdattelee liikettä. Ei muuta kuin mukaan vaan! Pilates on yksi upeimmista kokemuksista, joita elämäni on minulle suonut. Se voi olla sitä myös sinulle, kunhan uskaltaudut kokeilemaan.


Lämpimästi tervetuloa!