Joogaa myös perheille, lapsille ja nuorille

Joogaa myös perheille, lapsille ja nuorille

Lastentarhanopettaja ja erityisopettajana ymmärrän, miksi jooga sopii myös lapsille ja nuorille. Jooga tukee lapsen ja nuoren liikunnallisuutta, liikkuvuutta, tasapainoa, kehonhallintaa, positiivista minäkuvaa ja ennen kaikkea joogatunnista saa myös hyvää mieltä ja iloisuutta.

Tunneilla on myös tärkeänä osana Mindfulness- hyväksyvä tietoinen läsnäoloharjoitukset, jotka auttavat lasta keskittymään ja rauhoittumaan tähän hetkeen.

Perhejooga

Tällä joogatunnille osallistuvat lapset oman aikuisen kanssa ja he joogaavat yhdessä ohjaajan ohjauksella. Perhejoogatunnilla niin aikuiset kuin lapsetkin pääsevät satujen kautta joogan maailmaan. Tavoitteena on mm. harrastaa yhdessä ja luoda yhteinen, sosiaalinen ja positiivinen vuorovaikutustilanne lapsen ja oman aikuisen kanssa. Tämä aikuinen voi olla isä, äiti tai joku muu lapselle tärkeä ja turvallinen aikuinen.

Perhejoogatunnin loppurentoutuksessa käytetään erilaisia rentoutumiskeinoja mm. satuhierontaa.

Lasten jooga (4-11v.)

Näillä tunneilla lapset joogaavat ryhmässä, jossa on viidestä kahdeksaan lasta. Eri-ikäisille lapsille on omia ryhmiä. Pienempien lasten joogatunnit on suunniteltu toteutettavaksi joogasatujen kautta. Isompien lasten ryhmä toteutetaan hieman eri tavoin riippuen ryhmästä ja toiveista.

Nuorten jooga (12-17 -vuotiaat)

Nuorten joogatunneilla pyritään luomaan itsensä hyväksyvä ja hyvinvointia edistävä tunnelma. Joogatunnin elementtejä ovat mm. asana- ja mindfulness-harjoitukset, hengityksen havainnointi- ja erilaiset rentoutusharjoitukset.


Näitä tunteja pidetään, mikäli kiinnostusta ilmenee. Ota yhteyttä, jos mielessäsi on jokin ryhmä, kenelle haluaisit järjestää näitä tunteja. Olen mukana!