Jooga

Jooga

Jooga on tuhansien vuosien aikana syntynyt kokonaisvaltainen ja terapeuttinen liikuntamuoto, joka tähtää kehon ja mielen yhteyteen ja tasapainoon. Joogan sanotaan muun muassa rentouttavan stressaantunutta mieltä, lieventävän unettomuutta, lisäävän notkeutta, kehittävän tasapainoa ja vahvistavan fyysistä kuntoa. Joogaharjoituksessa keskeistä on pranayama- eli hengitysharjoitukset. Joogassa hengitys ohjaa liikettä eikä toisinpäin. Näin kehon lisäksi myös mieli on mukana ja fyysinen ja henkinen kokemus ovat yhteydessä toisiinsa.

Joogatyylejä on lukuisia, mutta Hyvinvoinnin Palikoissa keskitytään ehkä kaikkein tunnetuimpaan, eli hathajoogaan. Siitäkin toki on olemassa variaatioita.

  • Rentouttava hathajoogatunti sopii aivan kaikille iästä riippumatta, sillä liikkeet ovat rauhallisia ja ne tehdään omaa kehoa kuunnellen. Tämä lempeä jooga sopii kaikille, eikä aiempaa kokemusta lajista tarvita.

Dynaaminen hathajooga puolestaan on reippaampaa ja fyysisempää ja se monesti tuo myös hien pintaan. Erinomainen energianantaja!


Lämpimästi tervetuloa!